Категорије
Majčinstvo

Moji utisci o 12 IKEA proizvoda za bebe

Podržite moj blog i podelite ovaj tekst:

Prva kupovina za bebu može biti stresna. Naše tržište je prepuno raznih brendova i proizvoda a mi roditelji se lako zaletimo i kupimo stvari koje na kraju ne iskoristimo — i potrošimo bogatstvo.

Pre par godina se kod nas pojavio novi igrač na tržištu koji je naizgled učinio stvari jednostavnijim. Naročito za džep. Ovaj igrač je IKEA. Proizvodi za bebe su im praktični, pristupačni i imaju dobar dizajn.

Vrlo često pristupačnost i kvalitet ne idu ruku pod ruku i zbog toga postoje podeljena mišljenja o ovom brendu. A da li su opravdana?

Kao neko ko poseduje mnogo stvari iz ove robne kuće, delim sa tobom moje iskrene utiske o IKEA kolekciji za bebe. Pokrila sam proizvode iz kategorija prehrana, nameštaj i tekstil.

1. BÖRJA bebi-bočica

Ova šoljica sa poklopcem je namenjena prelasku sa flašice na čašu. Lagana je kao perce i ima prozirni deo na stranama kroz koji možeš da pratiš koliko je dete popilo.

Kad se nakrene, tečnost se proliva. Meni se to sviđa jer beba na taj način uči o uzročno-posledičnim vezama. Uz to, rupice na poklopcu su dovoljno velike da može da pije kroz njih, a opet dovoljno male da ne nastane haos kada nakrene čašu.

U IKEA radnjama na odeljku za bebe sam je zaticala zapuštenu i prljavu, ali je zapravo vrlo laka za održavanje (perem je u mašini) i kvalitet plastike je sasvim dobar.

Cena je 249 din.

2. KLADDIG portikla

Odlična stvar za početak samostalnog hranjenja kad beba ispituje hranu svim čulima. Realno, njoj ne smeta da se zaprlja i zato je ova portikla potrebna tebi kako bi ti taj proces prošao bezbolnije i sa manje fleka, čišćenja i nerviranja.

Materijal se lako prebriše vlažnom maramicom, pere se i u mašini, ima veliki džep za hranu koja ispadne i lako se navlači bebi.

Cena je 999 din.

3. ANTILOP visoka stolica s poslužavnikom

Iskreno, mislim da je ovo najbolja hranilica na svetu. Ima minimalistički dizajn, brzo i lako se prebriše vlažnom maramicom, kaiščići za vezivanje se prilagođavaju bebi, poslužavnik se može ukloniti – što dodatno olakšava čišćenje, i lagana je za nošenje iz sobe u sobu ili čak na putovanje (zapravo smo to radili).

Osim za hranjenje, koristim je i da „uhapsim“ bebu i postavim je pored sebe dok nešto brzo odradim po stanu – skuvam ručak, okupam se, oribam kupatilo, itd. Ona uživa u njoj.

Cena je 1.999 din.

4. GULLIVER krevetac

O tome koliko sam zadovoljna ovim krevecom ti govori činjenica da ih imamo dva. Nakon 2 godine korišćenja sa starijom ćerkom, znali smo da ga želimo i za novu bebu.

Ima jednostavan dizajn, osnova kreveca se može postaviti na dve visine i najbolja stvar – kad dete dovoljno poraste, jedna stranica može da se skine pa ono može samo da ulazi i izlazi.

Konstrukcija je čvrsta i izdržljiva (nekad sam i sama boravila unutra 🤷‍♀️), sve ivice su zaobljene radi bezbednosti i šipke su na savršenom rastojanju jedna od druge pa beba ne može da provuče glavu između njih.

Cena je 10.999 din.

5. JÄTTETRÖTT dušek s opr. džep. za krevetac

Ovaj dušek smo uzeli za stariju ćerku za prelaznu fazu kada je beba nasledila njen dormeo dušek a ona još uvek nije bila spremna za veliki krevet.

Kupili smo ga maltene na slepo i nismo očekivali da će nam se toliko dopasti. U poređenju sa dormeom, imam utisak da sunđer ima bolju formu i da su materijali kvalitetniji.

Zaštitna navlaka se lako skida i ne menja se nakon pranja. Ubrzo nakon što je Julija prešla u veliki krevet, mlađa ćerka je nasledila njen IKEA dušek.

Cena je 7.999 din.

6. LEN zaštitna navlaka za dušek

Mušema za krevetac ti nije neophodna jer većina dušeka ima zaštitnu navlaku, ali ja je koristim kako bih zaštitila i zaštitnu navlaku 😅.

Dakle, postavim je između dušeka i čaršava poprečno po sredini dušeka (gde je najveći rizik da se zaprlja) i tako štitim 1/3 površine dušeka.

Za razliku od standardne mušeme, sloj koji je do bebe je izrađen od pamuka a ispod njega je vodootporni sloj od poliuretana. Ako dete često ima „nezgode“ u krevetu, ovo je isplativija opcija od jednokratnih pamučnih mušemica jer možeš da je pereš u mašini.

Cena je 699 din.

7. LEN ukrojeni čaršav za krevetac

Prvi put kad sam kupila čaršav sa lastišem više se nisam vraćala na standardni, zato je i ovo bio logičan korak. Pogotovu za bebeći način spavanja, kada zaspe na jednoj a probude se na drugoj strani kreveca.

Poštedećeš sebe dosadnog zatezanja čaršava svaki dan. Kao i LEN jastučnice, ovi čaršavi nisu ništa specijalno – tanji su nego što bih volela – ali su praktični i povoljni. Nisu se promenili za ove 3 godine korišćenja.

Cena za 2 kom je 999 din.

8. LEN jastuk za krevetac

Po mom mišljenju, još jedan proizvod koji nije neophodan za bebu. Moje ćerke su ga koristile negde od 6. meseca jer je vrlo tanak ali sumnjam da im je značio prvih godinu dana, kada ih smatramo bebama. Svakako je odličan kao prvi jastuk.

Cena je 399 din.

9. LEN jastučnica za krevetac

One same po sebi nisu ništa posebno ali su povoljna opcija ako ti zatreba više jastučnica. Materijal je tanak i savršeno odgovara LEN jastuku.

Cena za 2 kom je 299 din.

10. KLÄMMIG navlaka i jastučnica za krevetac

Pored ove, imam još 3 IKEA posteljine za bebe iz stare kolekcije i zadovoljna sam njihovim kvalitetom. Posle 3 godine izgledaju kao nove i boje se nisu isprale.

Ranije sam morala pažljivo da čitam sastav ali sada im se cela ponuda sastoji od 100% pamučnih posteljina. Ako nemate IKEA jastuk i jorgan, proveri da li se dimenzije podudaraju.

Cena je 1.299 din.

11. SKÖTSAM podloga za bebe

Zaleteli smo se kada smo ovo kupili 🙈. Nisam sigurna koja je njena upotrebna vrednost.

Iskoristili smo je prvih par puta kada smo savladavali kupanje na sred dnevne sobe sa prvom ćerkom. Ipak preferiram tvrdu podlogu za povijanje umesto ovoga.

Cena je 899 din.

12. LÄTTSAM bebi-kadica

Volela bih da smo je kupili na početku umesto glomazne anatomske Cam kadice jer je praktična i štedi prostor.

U ovoj skromnoj kadici, sa neklizajućom podlogom, možemo da kupamo obe devojčice istovremeno, u tuš kabini! Samo je položimo dijagonalno.

Prvih meseci sam mlađu ćerku kupala uz pomoć kupka koji se savršeno uklapa u njene dimenzije. I još jedna prednost – kadica ima tu jednu rupicu na obodu koja nam omogućava da je odložimo na samolepljivu kukicu na zidu kupatila.

Cena je 799 din.


Nadam se da su ti moji utisci pomogli u odabiru proizvoda za tvoju bebu. Mogu da se složim da Ikea kvalitet nije vrhunski, ali sve se na kraju svodi na tvoje potrebe.

Ja se vodim time da stvari koje kupujem budu praktične i prijatne oku, da ne sadrže štetne materijale i da traju dovoljno dugo. IKEA itekako ispunjava ove standarde. Da li će nam ovi proizvodi trajati 100 godina? Nije mi bitno.

Kakvi su tvoji utisci o IKEA proizvodima za bebe?

Podržite moj blog i podelite ovaj tekst:

3 одговора на „Moji utisci o 12 IKEA proizvoda za bebe“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *